Psykoterapi er psykologisk behandling.

Psykoterapi kan bestå af samtale, musik og flere terapeutiske redskaber. Psykoterapi kan være den behandling, du har brug for, når du har psykiske problemer eller står i en svær livssituation.

Sif Sveinsdottir

Hos mig kan du bl.a. få hjælp med lavt selvværd, angst, depression, stress,  spiseforstyrrelse, OCD, sorg, traume og PTSD.

LÆS MERE OM SIF

Psykoterapi er psykologisk behandling

Psykoterapi kan bestå af samtale, musik og flere terapeutiske redskaber. Psykoterapi kan være den behandling, du har brug for, når du befinder dig i en psykologisk problemstilling og/eller en svær livssituation. Psykoterapi kan hjælpe, fordi du modtager hjælp fra en psykoterapeut som har terapeutisk ekspertise og erfaringer og kan være objektiv. 

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er et samarbejde mellem dig og mig, hvor jeg kan hjælpe dig igennem en psykologisk problemstilling og/eller svær livssituation. Jeg kan hjælpe dig i kraft af min terapeutiske ekspertise og erfaringer, og fordi jeg kan forholde mig objektivt til dig og din problemstilling.

Samtale, musik og flere terapeutiske redskaber

Hos mig kan du vælge mellem samtaleterapi eller musikterapi. Ud over brug af samtale og musik, kan jeg inddrage andre terapeutiske redskaber, som mindfulness, afspænding eller kognitive og meta-kognitive strategier, til at hjælpe dig bedst muligt.

Hvorfor gå i psykoterapi?

Psykoterapi kan hjælpe dig til bedre at forstå dig selv, dine reaktionsmønstre og hvordan du er sammen med andre. På den måde kan du blive mere tilfreds med dig selv, handle mere hensigtsmæssigt, få bedre relationer og et liv du er mere tilfreds med.

Hvad kan du få ud af psykoterapi?

  • Mindre angst og depression
  • Bedre selvværd og øget handlekraft
  • Færre tvangstanker og tvangshandlinger (OCD)
  • Blive bedre til at kommunikere og være i relationer
  • Ændre tanker og vaner om mad, krop, vægt og træning
  • Komme ud af stress, opnå ro og øget overskud
  • Komme igennem sorg, krise, trauma eller posttraumatisk stress (PTSD)

Hvordan begynder psykoterapi?

Når vi har aftalt en samtale, sender jeg dig et skema, som jeg opfordrer dig til at udfylde og sende til mig inden vi mødes for første gang. Ved første samtale afklarer vi sammen, hvilke specifikke problemer du har brug for, at jeg hjælper dig med. Her kan et udfyldt skema være en stor hjælp for dig og mig. Herefter kan jeg danne mig et overblik og finde frem til, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Du kan læse mere om hvordan selve terapien foregår under fanerne Samtaleterapi og Musikterapi.

Hvor lang tid tager psykoterapi?

En individuel samtale er 50 minutter og parterapi er 90 minutter. Ugentlig samtale er mest almindelige i begyndelsen, fordi regelmæssige samtaler med ikke for lange mellemrum giver dig bedst udbytte af terapien. Det er individuelt, hvor mange samtaler et forløb tager. Hvis du har mindre og afgrænsede problemer, kan de muligvis løses ved få samtaler. Psykoterapi er i de fleste tilfælde en udviklingsproces og tager derfor tid. Psykoterapien begynder oftest at vise effekt efter få samtaler.

Har du brug for psykoterapi? 

Har du spørgsmål, er du velkommen at skrive til mig her eller ringe 25 26 20 20. Er der telefonsvarer – indtal en besked og jeg kontakter dig hurtigst muligt.