Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/aalborg-psykoterapi.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6230
Parterapi - få hjælp fra professionel psykoterapeut i Aalborg

Parterapi – psykologisk hjælp til krise i parforholdet.

Parterapi kan hjælpe dig og din partner at finde løsninger, så I kan komme videre.

Sif Sveinsdottir

Psykoterapeut med speciale i at hjælpe dig som har angst, depression, lavt selvværd, OCD, spiseforstyrrelse, stress, er i sorg eller traume. 

LÆS MERE OM SIF

Sif viste mig den forståelse jeg har manglet.

Hun gav mig overskuddet og redskaberne til at kunne konfrontere svære relationer i mit liv, som længe har holdt mig tilbage.

Sif får min varmeste anbefaling, fordi hun gav mig netop den hjælp jeg ikke kunne finde andre steder. Bestemt en god investering i mig selv og min fremtid.

Maiken

Der skal to til en tango

Det er parforholdets grundvilkår, at det ikke altid fungerer så fantastisk, som man kunne ønske.
Når der er problemer i parforholdet, er der fare for, at du placerer skylden for din smerte hos den anden part, hvilket du sandsynligvis får bekræftet, hvis du diskuterer dine tanker med venner eller familie.
Men der skal to til en tango. Problemer i et parforhold vedrører altid begge parter – og oftest samspillet mellem parterne.

Krise kan styrke parforholdet

Midt i en krise i forholdet kan problemerne forekomme uoverskuelige og uløselige. Men, som med alle kriser, ligger der altid muligheden for at vende den til noget positivt. En bearbejdet krise kan i sidste ende styrke forholdet.

Kriser ved ændringer og pressede livsomstændigheder

Kriser i parforholdet opstår ofte ved større ændringer i livet,  der som udgangspunkt kan være både glædelige og svære begivenheder.

Begivenheder som kan sætte en krise i gang i parforholdet

 • At flytte sammen
 • At blive gift
 • Bolig – køb eller salg
 • Børn – at få børn, uenighed om børneopdragelse
 • Øget tidspres – at nå det hele i hverdagen
 • Forandret jobsituation – fyring/ledighed, nyt arbejde, udtræden af arbejdsmarkedet
 • Sygdom og ulykker
 • Psykiske problemer – angst, stress, depression, trauma, tab
 • Tanker om separation og skilsmisse
 • Børnene flytter hjemmefra
 • Utroskab
 • Sammenbragt familie og delebørn

Hvorfor gå i parterapi?

I parterapien kan terapeuten få øje på uhensigtsmæssig kommunikation og relationsmønstre, som kan være svært for jer at gennemskue.

Tilstedeværelse af en neutral terapeut, der kan spørge ind til og fokusere på det vigtige, gør det også oftest nemmere at snakke sammen – det oplever de fleste par som en stor lettelse.
Parterapien er ikke altid så udfordrende eller langvarig, som man kan frygte inden den starter. Nogle gange handler det kun om at få hjælp til at gennemføre en vigtig diskussion eller løse en misforståelse eller forhåndsantagelser om hinanden.

Parterapien

De grundlæggende problematikker i de fleste kriser i et parforhold er manglende kommunikation, ringe forståelse og indlevelse i hinandens verden, samt en presset livssituation. Ofte det hele på en gang.

Hvis jeres kommunikation er manglende, står den i vejen for jeres forståelse og kærlighed til hinanden. I parterapien kan jeg hjælpe jer med at bryde denne afstand og lære mere hensigtsmæssige og konstruktive måder at kommunikere på. Forståelse, indlevelse og klar kommunikation kan løse mange problemer.

Hjælp til selvhjælp

Som med al terapi er parterapi hjælp til selvhjælp. Terapeuten sætter vigtige processer i gang, som har det formål at hjælpe jer med at løse problemerne. Derfor er det vigtigt, at begge parter har et oprigtigt ønske om at give forholdet en chance og gøre en indsats.
I kan forvente, at en del tid går med at sætte fokus på, hvad I kan gøre mellem konsultationerne.
I er selvfølgelig med til at finde ud af, hvilke og hvordan øvelserne kunne være, fordi det er afgørende, at øvelserne giver mening for jer. Øvelserne er vigtige for at indøve nye sunde vaner i jeres parforhold.

Har du spørgsmål, er du velkommen at skrive til mig her eller ringe på tlf. 25 26 20 20.
Er der telefonsvarer – indtal en besked og jeg kontakter dig hurtigst muligt.